Gyömbéres-kókusztejes pulykamell.
A száraznak mondott pulykából ezzel a recepttel omlós, finom ebéd lesz.
A gyömbér és a kókusztej nagyon egészséges, feltétlenül próbálják ki ezt a könnyű, ízletes ételt.
Hozzávalók: 4 személyre
80 dkg pulykamell, medaillon, vagy felsőcombfilé,
só, bors ízlés szerint,
3 gerezd friss, reszelt fokhagyma vagy 1 kiskanál fokhagymapor,
2 cm-es friss gyömbér reszelve,
fél mokkáskanál curry,
5 dl kókusztej,
1 evőkanál keményítő (vagy liszt),
2-3 dl alaplé (leveskockából),
3 ek olaj.
A hust szeletekre vágjuk, kicsit kiveregetjük, majd sózzuk, borsozzuk.
Az olajon a szeleteket mindkét oldalukon 3-4 percig sütjük (fehéredésig).
Amikor minden szelet kész, visszatesszük a lábasba, hozzáadjuk a fokhagymát, a reszelt gyömbért, curryt. Kevés alaplevet vagy forró vízet adunk hozzá (kb. 1 dl.)
Közepes tűzön főzzük, az elpárolgott levét pótoljuk.
Mikor a hús megpuhult , felöntjük a keményítővel elkevert kókusztejjel.
Ezt követően már csak pár percig forraljuk.
Csirkéből is készíthetjük.
Köete most jázmin rizs volt, bulgurral is készítettem már, de tészta is illik hozzá.