Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Csirkecomb mustáros pácban bulgurral.

2017. január 19. - Takács Gyuláné Erzsike

Csirkecomb mustáros pácban, bulgurral.

Gyakori köret lesz nálunk a bulgur, jó szívvel ajánlom mindenkinek aki még nem ismeri. A bulgur nem más, mint tört búza, köretként alternatívája a rízsnek, csak sokkal gazdagabb rostokban, vitaminokban, ásványi anyagokban, B vitamint és vasat is tartalmaz. Elkészítése rendkívül egyszerű.

Remekül illett ehhez a különlegesen finom ízű, omlós húsételhez.

csirkecomb_bulgurkorettel.JPG

Hozzávalók: 4 személyre

Csirke felsőcomb filé 1 kg,

2 evőkanál mustár, (ha van, dijoni)

1 evőkanál méz,

2 evőkanál olívaolaj,

fél mokkáskanálnyi bors,

1 kávéskanál sült csirke fűszersó,

2 evőkanál olaj a tepsi kikenéséhez.

 

A csirkedarabokat vágjuk ketté, így jobban elférnek majd a tepsiben.

A pác hozzávalóit keverjük össze egy tálkában.

Egy közepes tálban lerakunk egy réteg húst, megkenjük a páccal, majd a következő réteg hús, pác következik, míg a hozzávalók el nem fogynak. Érdemes előző este elkészíteni és hűtőbe rakni a sütésig, mert így lesz igazán omlós a hús.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tepsit kiolajozzuk, belerakjuk a hússzeleteket, a tálban lévő páchoz adjunk kevés forró vizet, hogy ne menjen semmi veszendőbe.

A tepsit alufóliával letakarjuk, 45 percig sütjük a húst, majd a fóliát levéve, a szeleteket megfordítva még további 15 percig folytatjuk a sütést.

Csirkemellből és sertésből is elészíthető.

A körethez:

2 bögre (kb. fél liter) vizet 1 teáskanál ételizesítővel felforralunk, majd 25 dkg bulgurt adunk hozzá. Addig főzzük, amig a bulgur az összes folyadékot beissza, ami nem több 12-15 percnél. Lezárjuk a gázt és hagyjuk pihenni. (Tipp: a lábas tetejére teszek két törülközőt, így melegen marad a köret, míg a hús elkészül, tálalás előtt villával fellazítom a szemeket.) Nagyon finom, pergős köretet kaptunk. Szaftos húsokhoz ezt a natúr változatot ajánlom, de zöldfűszerekkel, zöldséggel izesítve sültekhez is kiváló. A bulgurt könnyű emészthetősége miatt a dietetikusok is ajánlják.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr3312138403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása