Ízes csirkecombok.
Könnyű, egészséges, kevés zsiradékkal készülő, gyors ebéd.
Hozzávalók: 4 személyre
8-10 csirke felsőcomb vagy 4 egész comb,
2 dl tejföl,
1 evőkanál mustár,
1 evőkanál ketchup,
só, bors, (sült csirke fűszersó)
2-3evőkanál olaj.
A csirkecombokat a csont mellett bevágom, sózom, borsozom vagy fűszersóval megszórom úgy, hogy a bőre alá és a csontok melletti részre is kerüljön a fűszerből.
Bőrével lefelé belerakom egy kiolajozott, közepes méretű tepsibe.
A húst fólia alatt 50 percig sütöm, majd a fóliát levéve, a húst megfordítom, és megkenem a mártással. Időnként a szaftjával meglocsolom a tetejét.
Mártás készítése: a tejfölt, a ketchupöt és 1 evőkanál mustárt összekeverem, majd eloszlatom a fűszerezett csirkehúson. Aki szereti, egy kanál mézet is adhat hozzá.
Körete most bulgur volt, de ízlés szerint lehet főtt vagy sült burgonya, párolt zöldség és rizs.