Csirkemell kókuszos bundában zöldfűszeres burgonya körettel.
A csirkemell ezzel a bundával és körettel igazi ünnepi ebéd.
Egy újabb ötlet, hogy a megszokott bundán is változtassunk. Mindenkinek ajánlom, aki új ízt szeretne, mert nagyon finom volt.
Hozzávalók 4 személyre:
70 dkg csirke mellfilé,
só, bors,
10 dkg liszt,
3 tojás,
7 evőkanál kókuszreszelék,
3 evőkanál zsemlemorzsa,
olaj a sütéshez.
A csirkemell filét felszeleteljük, és a fűszerekkel megszórjuk.
Lisztbe, felvert tojásba, majd a kókuszreszelékkel elkevert zsemlemorzsába forgatjuk és bő, forró olajban kisütjük.
Először fedő alatt sütjük a szeleteket, majd anélkül sütjük tovább, figyelve, és ha kell még egyszer megfordítva a húst.
Papírtörlőre szedjük, jénai tálba, mert így marad meleg a hús az egész adag kisütéséig.
A körethez:
1 kg burgonya,
5 dkg vaj,
só,
petrezselyemzöld, újhagyma zöld szára, kapor.
A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük.
Leöntjük róla a vizet.
A vajon átforgatjuk az apróra vágott zöldfűszereket, majd összekeverjük a burgonyával.
Különlegesen finom ízű lesz a köret a zöldektől. Más fűszerrel is kipróbálhatják.