Mascarponés-fűszeres csirkecombfilé.
Ez az étel is egyik újabb receptem. A csirke felsőcombfilé nagyon könnyű, a mascarponéhoz kevert friss zöldfűszerekkel pedig kiváló ízvilágot érünk el. Persze, ha a körete újburgonya tavaszi módra, az ebéd már tökéletes.
Hozzávalók: 4 személyre
1 kg csirke felsőcomb filé vagy 8 felsőcomb (csirkemellből is nagyon jó),
25 dkg mascarpone sajt,
1 csomag baconszalonna vagy feketeerdei sonka,
1 evőkanálnyi friss majoránna, rozmaring, kakukkfű apróra vágva,
só, bors,
3 evőkanál olaj, vagy 1 evőkanál zsír.
Ha 8 egész csirkecombot veszünk, az alsócomb pörköltnek nagyon jó, a felsőcomb csontja és bőre kiváló levesalap.
A csirke felsőcomb filéket sózzuk, borsozzuk.
A tepsit kizsírozzuk vagy olajozzuk, beletesszük a sózott-borsozott csombfiléket.
A mascarpone sajtot összekeverjük a friss zöldfűszerekkel és a combok tetejére simítjuk.
A sonka vagy szalonnaszeletekkel befedjük.
200 fokra előmelegített sütőben, fólia alatt 45 percig sütjük.
A fóliát levesszük és még 20 percig, a szalonna vagy sonka pirulásáig sütjük.
Az ízek fantasztikusan átjárják a húst, remek ételt kapunk. A csirkecomb szaftosabb, ezért ajánlom ezt. Ha csirkemellből készítjük, azt kevesebb ideig süssük, nehogy száraz legyen.