Szőlőtorta, mert most van itt az ideje.
Remek sütemény, jól tárolható fagyasztóban is, már ha maradna belőle.
Gyerekek kedvence, mert egyszerűsége miatt segíthetnek a sütemény kikeverésében, a gyümölcsök felrakásában.
Hozzávalók:
20 dkg süteményliszt,
20 dkg cukor,
2 tojás,
2 dl tejföl,
1 csomag vaniliás cukor,
1 csomag sütőpor,
1 csipet só,
fél citrom reszelt héja,
fél teáskanál fahéj.
3 fürt szőlő, kék-fehér-rózsaszin vegyesen, szemezve.
tetejére:
5 dkg darált dió, fahéjas porcukor.
A cukorból 2 evőkanállal tegyünk félre és keverjük össze fél teáskanál fahéjjal, ez kerül a tészta tetejére.
A hozzávalókat alaposan összekeverjük (folyékony tésztát kapunk, kézzel is nagyon hamar kikeverhető) sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és egyenletesen eloszlatjuk. A tetejére szórjuk a darált diót, majd rárakjuk a szőlőszemeket. Kívülre a kéket, középre a fehéret, belülre a rózsaszint. A tetejét a fahéjas cukorral meghintjük.
Tökéletesen jó egyszínű szőlővel is, csak így mutatósabb, no meg termett is nálunk.
Sütőpapírral bélelt tortaformában 200 fokra előmelegített sütőben 22-25 percig sütjük, kihűtjük, majd szeleteljük.
Tetejét porcukorral is megszórhatjuk, de anélkül is finom.