Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Finom almás sütemény bátor nyúl konyhájából.

2017. október 22. - Takács Gyuláné Erzsike

Finom almás sütemény bátor nyúl konyhájából.

Egyszerűen elkészíthető, nagyon finom sütemény.

finom_almas_sutemeny.JPG 

A tésztához:

5 db tojás,

15 dkg cukor,

3 evőkanál hideg víz,

fél citrom leve,

20 dkg liszt,

1 csomag sütőpor,

fél citrom reszelt héja.

 

Az almatöltelékhez:

70 dkg alma,

10 dkg vaj,

10 dkg cukor,

1 teáskanál őrölt fahéj,

20 dkg darált keksz,

fél citrom leve.

A tetejére:

10 dkg darált dió,

5 dkg reszelt csokoládé vagy tortadara.

 

A tojásokat a vízzel, cukorral, citromlével habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a sütőporral elkevert lisztet.

A tésztát egy közepes méretű (22x37 cm), sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.

180 fokra előmelegített tepsiben 25-30 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, két lapba vágjuk.

 Amíg a tészta sül, elkészítjük az almatölteléket.

Az almát meghámozzuk, lereszeljük. A lábasban felmelegítjük a vajat, rátesszük az almát, cukrot, fahéjat és citromlevet. Lassú tűzön 5 percig főzzük, akkor keverjük bele a darált kekszet, amivel még további 5 percig főzzük. A töltelékbe kevés rumaromát is tehetünk. Kihűtjük.

Az egyik tésztalapra tesszük a töltelék 2/3 részét, ráhelyezzük a másik tésztalapot, arra kerül a maradék töltelék. Megszórjuk a darált dióval, a reszelt csokoládéval vagy tortadarával. 

Hűtőben egy órát pihentetjük, így könnyebben tudjuk szeletelni.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr5013049180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása