Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Csirkemell és karfiolrózsák sörös bundában.

2018. március 02. - Takács Gyuláné Erzsike

Csirkemell és karfiolrózsák sörös bundában.

Új bundát kapott most a csirkemell és a karfiolrózsa. Nagyon könnyű és finom, kezdők is bátran készítsék el. A bundázott karfiol önálló ételként is megállja a helyét, ez esetben kínáljunk hozzá mártást. Így most két receptet kaptak a kedves olvasóim.

csirkemell_es_karfiol_soros_bundaban.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

70 dkg csirkemell filé,

1 fej karfiol (tisztán mérve 60-70 dkg)

só, bors,

4-5 evőkanál liszt.

 

A bundához:

3 tojás,

15 dkg liszt,

só, őrölt bors ízlés szerint,

csipetnyi őrölt szerecsendió,

másfél- két dl sör.

fél liter olaj a sütéshez

 

A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Most tarkaborsot használtam.

A karfiolt rózsáira szedjük, majd forró, sós vízben 5 percig főzzük, hideg vízbe kiszedjük, aztán lecsepegtetjük. (Ha a főzővízbe fél mokkáskanál szódabikarbónát teszünk, megmarad a karfiol fehérsége.)

 

A bundához a tojásokat felverjük, elkeverjük a liszttel, fűszerezzük, hozzáadjuk a sört és alaposan összekeverjük. Ha szükséges, még adhatunk hozzá lisztet, ez függ a tojások nagyságától is. Palacsintatésztánál sűrűbbnek kell lennie.

 

A csirkemell filéket lisztbe forgatjuk, majd a masszába rakjuk az egészet.

A felforrósított olajban először fedő alatt 3-4 percig, majd fordítás után fedő nélkül sütjük a szeleteket.

Közben még egyszer forgatjuk, hogy szép aranybarna színe legyen. Vigyázzunk, ne süljön túl barnára.

Papírtörlőre szedjük a kisült szeleteket.

A hús sütését követően a karfiollal ugyanígy járunk el.

 

Minden adag sütése után az olajból szedjük ki az esetleg lecsöpögött morzsákat, nehogy a következő szeletekre tapadjanak.

 

Körete lehet bármilyen krumpli, rizs, vagy párolt zöldség.

Lehet ez a karfiol a hús körete is, de önálló ételként is fogyaszthatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr3613709638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása