Rejtett csirkefalatok zöldségekkel és sajttal.
Remek recept, hogyan szerettessük meg a gyerekkel, családdal a zöldségeket is. Kevesebb hússal maradékmentő recept is lehet. Bárki ízlése szerint variálhatja.
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg csirke, pulyka, vagy sertés apró hús,
20 dkg hámozott, nyers burgonya,
10 dkg sárgarépa,
20 dkg cukkini,
kaliforniai paprika,
1 tojás,
3 evőkanál zabpehelyliszt (vagy finomliszt)
1 fél fej vöröshagyma vagy lilahagyma,
1 teáskanál só, ízlés szerint bors, majoránna, fél teáskanál paprika,
2 gerezd fokhagyma,
fél csokor petrezselyemzöld,
5 dkg reszelt sajt.
5 szelet sajt (gouda vagy ennek megfelelő reszelt sajt)
fél csomag bacon a tetejére,
2 evőkanál olaj és 3 evőkanál zsemlemorzsa a teepsibe.
3 evőkanál olaj a hús sütéséhez.
Az apróra vágott húst sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajon fehéredésig sütjük. Rátesszük az apróra vágott hagymát és még 5-6 percig együtt pirítjuk.
A cukkinit, a hámozott burgonyát, a sárgarépát az almareszelőn megreszeljük, belekeverjük a tojást, zsemlemorzsát, apróra vágott petrezselymet, reszelt füstölt sajtot, (de más sajt is jó), majd fűszerezzük.
A kiolajozott és zsemlemorzsával megszórt tepsibe lerakjuk a zöldségeket, rá a húskockákat, végül a szeletelt vagy reszelt sajtot. Erre kerül a bacon, amit, most félbevágtam, mert így nagyon szépen szeletelhető majd a kocka.
Előmelegített sütőben 180 fokon sütőben 50 percig sütjük, amíg a szalonna is szép piros lesz.
Természetesen mindenkinek a sütőjétől is függ, mikor lesz szép aranybarna az étel.
Hidegen is kiváló.