Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Rejtett csirkefalatok zöldségekkel és sajttal.

2018. július 06. - Takács Gyuláné Erzsike

Rejtett csirkefalatok zöldségekkel és sajttal.

Remek recept, hogyan szerettessük meg a gyerekkel, családdal a zöldségeket is. Kevesebb hússal maradékmentő recept is lehet. Bárki ízlése szerint variálhatja.

rejtett_csirkefalatok.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg csirke, pulyka, vagy sertés apró hús,

20 dkg hámozott, nyers burgonya,

10 dkg sárgarépa,

20 dkg cukkini,

kaliforniai paprika,

1 tojás,

3 evőkanál zabpehelyliszt (vagy finomliszt)

1 fél fej vöröshagyma vagy lilahagyma,

1 teáskanál só, ízlés szerint bors, majoránna, fél teáskanál paprika,

2 gerezd fokhagyma,

fél csokor petrezselyemzöld,

5 dkg reszelt sajt.

5 szelet sajt (gouda vagy ennek megfelelő reszelt sajt)

fél csomag bacon a tetejére,

2 evőkanál olaj és 3 evőkanál zsemlemorzsa a teepsibe.

3 evőkanál olaj a hús sütéséhez.

Az apróra vágott húst sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajon fehéredésig sütjük. Rátesszük az apróra vágott hagymát és még 5-6 percig együtt pirítjuk.

A cukkinit, a hámozott burgonyát, a sárgarépát az almareszelőn megreszeljük, belekeverjük a tojást, zsemlemorzsát, apróra vágott petrezselymet, reszelt füstölt sajtot, (de más sajt is jó), majd fűszerezzük.

A kiolajozott és zsemlemorzsával megszórt tepsibe lerakjuk a zöldségeket, rá a húskockákat, végül a szeletelt vagy reszelt sajtot. Erre kerül a bacon, amit, most félbevágtam, mert így nagyon szépen szeletelhető majd a kocka.

Előmelegített sütőben 180 fokon sütőben 50 percig sütjük, amíg a szalonna is szép piros lesz.

Természetesen mindenkinek a sütőjétől is függ, mikor lesz szép aranybarna az étel.

Hidegen is kiváló.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr1614097289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása