Szédült pulyka.
Mesés finom eledel, megosztom, hogy ne csak karácsonykor együnk pulykát.
A mentához ment a pulyka, illatától elszédült, barna sörös hagymaágyon azon nyomban elterült.
Nagyon különlegesen finom, omlós lesz a pulyka a sörtől és a fűszerektől. Az is előny, hogy egyszerű az elkészítése.
Kezdő háziasszonyoknak is szívből ajánlom, a siker garantált.
Hozzávalók: 4 személyre
1 kg pulyka felsőcomb filé,
2 nagyobb fej vöröshagyma,
1 teáskanál majoránna,
2 ág menta + a diszítéshez,
2 babérlevél,
3 dl barna sör,
1 kisebb narancs vékonyra szelt héja,
só ízlés szerint,
tarka bors frissen őrölt,
fél dl olaj,
2 evőkanál keményítő.
Elkészítés:
A húst sózzuk, borsot őrölünk rá, majoránnával megszórjuk.
A vöröshagymát felszeleteljük fél karikákra és az olajjal kikent tepsibe rakjuk.
A húst a hagymára helyezzük, rátesszük a menta ágakat, a babérlevelet, a narancs héját is köré rakjuk, végül a barna sörrel leöntjük.
Alufóliával lefedjük, a sütőt 200 fokra állítjuk, így sütjük 45 percig.
A húst megfordítjuk, de a fóliát rajta hagyjuk, és még további 30 percig sütjük.
A fóliát eltávolítjuk, a hús tetejét kicsit megpirítjuk.
A kész szeleteket tálra szedjük.
A babérlevelet, mentát, narancshéjat eltávolítjuk.
A szaftot, a sörös hagymát 2 evőkanál keményítővel átturmixoljuk, pár perc alatt összeforraljuk. A mártásunk kellemesen pikáns, különleges lesz.
Már a sütés felénél érezni fogjuk a fűszerek illatát, a hús pedig finom, omlós lesz.
A körete most párolt kelbimbó és quinoa volt, de a bulgurt vagy rízst is ajánlom köretként.