Sajtos csiga.
Finom sajtokat kaptam fiaméktól, olasz grana padanót, mozzarellát. Otthon is volt 2-3 -féle, ezért találtam ki ezt a gyors és egyszerű süteményt. Pár nap múlva is finom, ha marad belőle.
Egy kiadós leves után is fogyaszthatjuk, mert laktató.
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta,
A töltelékhez:
10 dkg tejszínes tömlős krémsajt, (lehet natúr is)
10 dkg grana padanó sajt reszelt, (különlegesen finom)
vagy 15 dkg trappista, vagy lehet fele füstölt sajt is,
5 dkg vaj vagy margarin,
1-2 evőkanál tejföl,
1 mokkáskanál pirospaprika,
só, bors ízlés szerint.
A tetejére:
1 db felvert tojás.
A csomagoláson leírtak szerint a tésztát felengedjük és a papírból kitekerjük.
A vajat, a sajtokat jól kikeverjük, ha szükséges 1-2 evőkanál tejföllel lazítjuk, hogy kenhető krémet kapjunk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, pici borsot és ízlés szerint sót, figyelve arra, hogy milyen sajtot használunk.
A krémet a tésztalapra kenjük, a szélesebb oldaláról feltekerjük, mint a bejglit.
Pizzavágóval, vagy vízbe mártott éles késsel ujjnyi szeletekre vágjuk. (24 szelet lett belőle.)
Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe rakjuk, a tetejét és oldalát a felvert tojással megkenjük.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 10 perc múlva mérsékeljük a meleget 170 fokra és szép aranybarnára sütjük. 22-25 perc alatt kész, de mindenki a saját sütőjét ismeri, ahhoz igazodjon.
Kiváló borkorcsolya, vendégvárásra is ajánlom, mert hamar elkészül.