Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Csirkecomb átmeneti kabátban.

2019. március 21. - Takács Gyuláné Erzsike

Csirkecomb könnyű, tavaszi kabátban.

A nehéz bunda helyett készítsünk könnyű, finom kabátot ennek a csirkének, mert különlegesen finom, könnyű ebédet kapunk. Kedveztem mindenkinek, hisz a rizsliszt gluténmentes, a köretek is igazodtak bárki ízléséhez. Csirkemellből is tökéletes recept.

csirkecomb_atmeneti_kabatban.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

8 db csirke felső comb vagy 4 egész comb,

2 tojás,

1 pohár natúr joghurt,

3 púpozott evőkanál rizsliszt,

1 teáskanál bors, 1 teáskanál só, csipetnyi szerecsendió,

3 evőkanál liszt a hús forgatásához,

olaj a sütéshez.

A körethez:

50 dkg brokkoli, (a szárát el ne dobjuk, vágjuk apróra, a vastagabb részt hámozzuk és úgy daraboljuk, a csirke leveshez használjuk)

70 dkg tisztított burgonya,

5 dkg vaj.

Elkészítése:

A felső combokból a csontot kivesszük, a bőrét eltávolítjuk, azt levesbe használjuk. Könnyű levest kapunk így. Most csak felső combot használtam! A húst sózzuk, borsozzuk. A tojást kevés sóval felverjük, a fűszerekkel, joghurttal és a rizsliszttel elkeverjük.. A joghurttól és a rizsliszttől nagyon könnyű és finom lesz a hús. A combokat először lisztbe mártjuk, majd a kikevert masszába mártjuk.. Forró olajban kisütjük, egyik oldalát fedő alatt, fordítás után a lángot kissé mérsékeljük. Arra figyeljünk, hogy az olaj ellepje a húsokat! A megmaradt mártásba rakjunk a brokkoliból, így rántott köretünk is lesz.

Papírtörlőre szedjük, hogy semmi olaj ne maradjon rajta. Frissen különlegesen finom, de hidegen is fogyaszthatjuk salátával.

A körethez burgonya pürét, párolt brokkolit készítettem, de a burgonyához pár fej brokkolit is összekevertem, így még színesebb lett a tál.

A paradicsomra a tavasz hírnökét, medvehagymát vágtam oliva olajba keverve.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr9314706786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása