Csirkecomb könnyű, tavaszi kabátban.
A nehéz bunda helyett készítsünk könnyű, finom kabátot ennek a csirkének, mert különlegesen finom, könnyű ebédet kapunk. Kedveztem mindenkinek, hisz a rizsliszt gluténmentes, a köretek is igazodtak bárki ízléséhez. Csirkemellből is tökéletes recept.
Hozzávalók 4 személyre:
8 db csirke felső comb vagy 4 egész comb,
2 tojás,
1 pohár natúr joghurt,
3 púpozott evőkanál rizsliszt,
1 teáskanál bors, 1 teáskanál só, csipetnyi szerecsendió,
3 evőkanál liszt a hús forgatásához,
olaj a sütéshez.
A körethez:
50 dkg brokkoli, (a szárát el ne dobjuk, vágjuk apróra, a vastagabb részt hámozzuk és úgy daraboljuk, a csirke leveshez használjuk)
70 dkg tisztított burgonya,
5 dkg vaj.
Elkészítése:
A felső combokból a csontot kivesszük, a bőrét eltávolítjuk, azt levesbe használjuk. Könnyű levest kapunk így. Most csak felső combot használtam! A húst sózzuk, borsozzuk. A tojást kevés sóval felverjük, a fűszerekkel, joghurttal és a rizsliszttel elkeverjük.. A joghurttól és a rizsliszttől nagyon könnyű és finom lesz a hús. A combokat először lisztbe mártjuk, majd a kikevert masszába mártjuk.. Forró olajban kisütjük, egyik oldalát fedő alatt, fordítás után a lángot kissé mérsékeljük. Arra figyeljünk, hogy az olaj ellepje a húsokat! A megmaradt mártásba rakjunk a brokkoliból, így rántott köretünk is lesz.
Papírtörlőre szedjük, hogy semmi olaj ne maradjon rajta. Frissen különlegesen finom, de hidegen is fogyaszthatjuk salátával.
A körethez burgonya pürét, párolt brokkolit készítettem, de a burgonyához pár fej brokkolit is összekevertem, így még színesebb lett a tál.
A paradicsomra a tavasz hírnökét, medvehagymát vágtam oliva olajba keverve.