Hústorta, a tuti recept, bátor nyúl módra.
Saját recept, a siker garantált kezdőknek is. A tálalás kedvünk szerint lehet friss, tavaszi salátákkal, majonézes kukoricával, rizs vagy burgonyakörettel, főzelékkel. Mivel hidegen is tálalhatjuk, lehet hidegtál része, szines köritésekkel, akár ünnepnapokra is.
A darált hús sokszínű felhasználására egy új recept. Amennyiben a húst helyettesítjük gombával vagy brokkolival, újabb finomságot kapunk és a nem húskedvelőknek is kedveskedünk.
Nem mellékes szempont, hogy sokkal könnyebb, mint a bő olajban sült társa!!
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg darált hús (sertés, pulyka, csirke),
1 közepes hagyma, vagy 2 szál újhagyma, zöldjével együtt,
negyed paprika,
2 gerezd fokhagyma,
só, őrölt bors, majoránna,
1 teáskanál pirospaprika,
2 zsemle,
3 evőkanál liszt.
2 tojás,
2 evőkanál olaj,
2 evőkanál olaj a sütőtál kikenéséhez,
2 evőkanál zsemlemorzsa a sütőtál aljára.
Az apróra vágott hagymát 2 evőkanál olajon, vagy zsíron megdinszteljük, rátesszük a darált húst, fokhagymát, a kockázott paprikát és állandó keverés mellett fehéredésig lepirítjuk.
(kb. 5 percig). A tűzről levéve teáskanálnyi pirospaprikát teszünk rá.
Hozzáadjuk a fűszereket. A majoránna nagyon finom ízt ad az ételnek.
A zsemléket beáztatjuk, majd kinyomkodva tálba tesszük.
A húst összekeverjük 2 felvert tojással, a zsemlével és a hagymás keverékkel.
A húst olajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt, kerek, 28 cm átmérőjű, tűzálló tálba, sütőformába vagy tepsibe tesszük, tetejét szépen elsimítjuk.
200 fokos előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
Pihentetés után tortaszerűen szeleteljük.
Könnyű, finom ételt kapunk.