Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Francia lecsó, a nyár nagy kedvence

2019. augusztus 30. - Takács Gyuláné Erzsike

Francia lecsó, a nyár nagy kedvence.

Cukkinit adtam a telekről a szomszédnak, mire tőle fehér héjú padlizsánt kaptam, ami elég ritka. Adott volt a recept alapja. Nagyon finom, könnyű ebéd készült, ha valaki nem bajlódik a tésztaköret kirakásával, kenyérrel is kiváló.

francia_lecso_1_20190805.JPG

Hozzávalók 3-4 főre:

1 közepes cukkini 30-35 dkg,

1 közepes padlizsán 30-35 dkg,

1 közepes fej hagyma,

3 gerezd fokhagyma,

fél kápia paprika,

fél fehér paprika,

1 doboz hámozott paradicsom vagy 3-4 paradicsom frissen készítve,

só, frissen őrölt tarka bors, csipetnyi kakukkfű,

2-3 babérlevél,

1 dl olaj a sütéshez.

 

A padlizsánt megmossuk, két végét levágjuk, felkockázzuk és besózzuk. Állni hagyjuk.

A cukkinit megmossuk, a zsenge cukkinit nem hámozzuk, mert abban van a vitamin, majd apró kockára vágjuk.

A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, ugyanígy teszünk a paprikákkal is.

Olajat forrósítunk, rátesszük a hagymát, megsózzuk, mert így könnyebben puhul.

Hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikákat, borsot, kakukkfüvet, babérlevelet.

A padlizsán levét kinyomjuk, a cukkinivel együtt rátesszük az alapra.

A paradicsomot 10 perc múlva adjuk hozzá.

Így, együtt készítjük fedő alatt, párszor átkeverve 30 percig.

Tészta illik hozzá, de friss kenyérrel is kiváló.

A férfiek kedvéért kolbészt is süthetünk hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr3915031920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása