Bátor nyúl konyhája

Csirkemell kukoricapelyhes bundában

2020. március 05. - Takács Gyuláné Erzsike

Csirkemell kukoricapelyhes bundában.

Nagyon könnyű az elkészítése és finom, mert nem bő zsiradékban sül. A csirkemell omlós, nem szárad ki. Kezdőknek is ajánlom.

csirkemell_kukoricapehelyben_202003.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg csirke mellfilé,

só, bors,

2 evőkanál olivaolaj,

2 teáskanál dijoni mustár (nem magos)

3 evőkanál szójaszósz,

3 evőkanál worchester szósz.

10 dkg kukoricapehely,

2 evőkanál olaj a tepsi kikenéséhez.

Sütőpapir és olaj a tepsibe.

A körethez:

jázminrízs,

friss saláta. 

A csirkemell filét felszeleteljük, és megsózzuk, borsozzuk.

Az olajat és a szószokat elkeverjük, ebbe forgatjuk a húst. Hagyjuk állni legalább egy órát.

A pácból kivéve a kukoricapehelybe forgatjuk. Kicsit rá is lapíthatjuk.

Közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a 2 evőkanál olajat elkenjük rajta.

A bundázott csirkemell szeleteket sorba a tepsibe rakjuk és a 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük.

Nem fedjük le, mert így szépen pirul.

25 perc múlva lapáttal megfordítjuk a szeleteket, újabb 30-35 perc után már kész is az omlós hús. Persze a sütőnktől is függ, de a színe mutatja, mikor lesz kész.

Tálalásig fedjük le alufóliával, ha a köret még nem készült el.


A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr2915504994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.