Tojástekercsek 2 módon bátor nyúl konyhájából.
Főételként, vagy hidegtál részeként is nagyon mutatós, egyszerűen elkészíthető recept.
Hozzávalók tekercsenként 3 személyre:
5 db tojás, 3 ek tejföl, 3 ek liszt, fél kávéskanál ételízesítő por vagy só, fél mokkáskanál őrölt bors.
Egyik verzióban apróra vágott piros kápia paprika és medvehagyma szerepel, másikban fél csomag petrezselyem.
10 dkg reszelt sajt (lehet 8 szelet lapka sajt is),
8 szelet gépsonka vagy 4 szelet pápai extra sonka.
2 ek olaj
sütőpapir a tepsihez.
Elkészítése:
A tojásokat a tejföllel, a liszttel, a paprikával, medvehagymával vagy a petrezselyemmel, ételízesítővel, borssal habosra keverjük.
Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk, olajjal megkenjük. Beleöntjük a masszát, majd előmelegített sütőben (180 fok) kb 10 percig sütjük. Ne lepődjünk meg, ha a tojás a tepsi széléig feljön.
Ha megsült, azonnal rátesszük a szeletelt sajtot, vagy rászórjuk a reszelt sajtot, majd a sonkaszeleteket ráfektetjük. A fólia segítségével hosszában feltekerjük és még pár percig a lezárt sütőben hagyjuk.
Gyorsan dolgozzunk vele, hogy a sajt elolvadjon benne.
Ha hidegtálra készítjük, kihűtjük, pár óra elteltével szeletelhetjük. Frissen fogyasztáshoz vastagabb szeleteket vágunk.
Tipp: elkészíthetjük az adag dupláját nagy gáztepsiben sütve.