Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Tojás tekercsek bátor nyúl konyhájából.

2020. március 16. - Takács Gyuláné Erzsike

Tojástekercsek 2 módon bátor nyúl konyhájából.

Főételként, vagy hidegtál részeként is nagyon mutatós, egyszerűen elkészíthető recept.

tojastekercs1.JPG

tojastekercs.JPG

Hozzávalók tekercsenként 3 személyre:

5 db tojás, 3 ek tejföl, 3 ek liszt, fél kávéskanál ételízesítő por vagy só, fél mokkáskanál őrölt bors.

Egyik verzióban apróra vágott piros kápia paprika és medvehagyma szerepel, másikban fél csomag petrezselyem.

10 dkg reszelt sajt (lehet 8 szelet lapka sajt is),

8 szelet gépsonka vagy 4 szelet pápai extra sonka.

2 ek olaj

sütőpapir a tepsihez.

Elkészítése:

A tojásokat a tejföllel, a liszttel, a paprikával, medvehagymával vagy a petrezselyemmel, ételízesítővel, borssal habosra keverjük.

Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk, olajjal megkenjük. Beleöntjük a masszát, majd előmelegített sütőben (180 fok) kb 10 percig sütjük. Ne lepődjünk meg, ha a tojás a tepsi széléig feljön.

Ha megsült, azonnal rátesszük a szeletelt sajtot, vagy rászórjuk a reszelt sajtot, majd a sonkaszeleteket ráfektetjük. A fólia segítségével hosszában feltekerjük és még pár percig a lezárt sütőben hagyjuk.

Gyorsan dolgozzunk vele, hogy a sajt elolvadjon benne.

Ha hidegtálra készítjük, kihűtjük, pár óra elteltével szeletelhetjük. Frissen fogyasztáshoz vastagabb szeleteket vágunk.

Tipp: elkészíthetjük az adag dupláját nagy gáztepsiben sütve.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr7215525610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása