Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Csirkemell serranói sonkával göngyölve.

2020. április 13. - Takács Gyuláné Erzsike

Csirkemell serranoi sonkával göngyölve.

Igazi ünnepi ebéd, azért emeltem ki a serranói sonkát, mert ezzel lesz különlegesen finom. Vendégvárásra is ajánlom, mivel hidegtálra is kiválóan alkalmas és egyszerűen elkészíthető.

csirkemell_serranoi_sonkaval_20200412.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

4 csirkemellfilé (1 kg),

4 szelet serranói sonka (esetleg helyettesíthető pápai sonkával),

1 csomag szeletelt gouda sajt,

12 szelet bacon,

só, tarka bors,

egy dl víz a sütőtál aljára.

 

A csirkemell filéket szétnyitjuk, folpack alatt kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A mellek alsó, háromszög alakú részét vágjuk le, így kapunk szép szeleteket.

A szeletre a sonkát, sajtot rátesszük, összegöngyöljük. A bacon csikokkal körbetekerjük.

A szeletek nagyságától függően legalább 3 csík baconra lesz szükség.

Hústűvel megtűzzük és a kikent sütőtálba vagy tepsibe lerakjuk. Egy dl vízet öntsünk alá.

Alufóliával letakarva, 200 fokra előmelegített sütőben egy órát pároljuk.

Majd a fóliát levéve a szalonna pirulásáig sütjük, ami sütőtől függően 20-30 perc, de időnként a sütéskor keletkezett szaftjával locsoljuk meg.

A szeleteléssel várjunk legalább 10 percet, de ha teljesen kihűtjük, akkor szeletelhető a legszebben.

 

Különleges, finom ebéd. Érdemes elkészíteni, ha kedveskedni akarunk szeretteinknek.

 

Tipp: érdemes nagyobb egész csontos csirkemelleket vásárolni és magunk vágjuk le a felső, nagyobb filéket, a csonton maradó kisebb részre tölteléket készítünk és máris kétféle ételt varázsolunk az asztalra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr2115609354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása