Paradicsomsaláta mozzarellával.
Könnyen elkészíthető, igazán finom nyári saláta. Kicsit behűtve remekül összeérnek az ízek.
Önállóan is pompás, de gazdagíthatjuk még sonkával, illetve húsok mellé is ajánlom.
Hozzávalók 3 személyre:
3 nagyobb szem paradicsom,
1 közepes fej új lilahagyma,
20 dkg mozzarella sajt,
só, frissen őrölt bors,
bazsalikoom,
1 evőkanál olivaolaj.
A paradicsomokat félbevágjuk, majd kb. fél centiméteresre szeleteljük.
A lilahagymát felkarikázzuk, enyhén megsózzuk és kicsit állni hagyjuk.
A mozzarella sajtot tetszés szerint szeleteljük vagy karikázzuk.
A tálon először a paradicsomszeleteket helyezzük el, bazsalikommal megszórjuk, erre kerül a lilahagyma. Meglocsoljuk az olivaolajjal, majd őrölt borsot teszünk rá.
Tetejére kerül a mozzarella sajt.
A hűtöben pihentetjük kicsit a salátát , így az ízek hamar összeérnek.
Gazdagíthatjuk sonkával, főtt tojáskarikákkal, ezzel már tartalmas, de mégis könnyű ebéd vagy vacsora.