Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Karfiolleves bátor nyúl módra.

2023. június 11. - Takács Gyuláné Erzsike

Karfiolleves bátor nyúl konyhájából.

Könnyű leves, finom hozzávalókkal. A füstölt hús és a csirkecomb különlegesen finom ízt ad ételünknek.

karfiolleves_bator_nyul_modra.JPG

Hozzávalók:

50 dkg karfiol (tisztán mérve)

4 vékony szelet füstölt karaj,

2 csirke alsócomb,

2 gerezd fokhagyma,

negyed zöldpaprika,

2 centis gyömbér darab, (tisztítva, egyben) 10 szem egész borssal teatojásba rakjuk,

5 dkg vaj, vagy 2 evőkanál olaj, vagy zsír, ízlés szerint

só, negyed teáskanál kurkuma,

1 húsleveskocka.

csomagba kötött zeller és lestyán levél.

Fél csokor petrezselyem

 

Tisztítás után a karfiolt rózsáira szedjük.

A füstölt húst kockázzuk, a felforrósított vajon átforgatjuk (2-3 perc), hozzáadjuk a csirkecombot, az apró kockára vágott hagymát, fokhagymát, paprikát, együtt pirítjuk tovább még 5-6 percig.

1,5 liter hideg vízzel felöntjük, 1 húsleveskockát adunk hozzá, felforraljuk, ízlés szerint sózzuk, a karfiolt hozzáadva közepes tűzön főzzük 50 percig.

Csomagba kötött zeller és lestyán levél került még bele, ami jól kiegészíti az ízeket. A kurkumát a végén adjuk hozzá, az apróra vágott zöldpetrezselyemmel.

 

(A gyömbér nagyon egészséges, mindenkinek ajánlom, a főzés végén vegyük ki a levesből.)

 

Kiskocka tésztát főztem ki levesbetétként.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr5018144324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása