Angol hagymaleves zsályával és sajtos kenyérszeletekkel.
Remélem, tetszik ez az új leves. Az ötletet Jamie Oliver adta, mert olyan hihetetlen szeretettel tud írni egy egyszerű levesről. Igaza van, a végeredmény nagyon finom lett. Fontos, hogy minél többféle hagyma legyen benne és türelem kell az elkészítéséhez.
Hozzávalók 4-5 személyre:
2 nagy fej vöröshagyma,
2 nagy fej lilahagyma,
1 szál póréhagyma ,
2-3 szál újhagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1,2 liter alaplé leveskockából,
1 evőkanál vaj,
2 evőkanál olivaolaj,
zsályalevél 5-6 db vagy szárított 1 teáskanálnyi,
só, bors, 1 csipet szerecsendió,
6 szelet toast kenyér,
6 szelet cheddar sajt (most chester sajtot kaptam),
Worcester szósz.
A vaj és olaj keverékén a zsályát és az apróra vágott fokhagymát elkezdjük dinsztelni, majd amikor érezzük az illatát, hozzáadjuk a sok-sok szeletelt hagymát.
Sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön pároljuk félig lefedve, időnként megkevergetjük, csak nagyon lassan párolódjon. Vigyázzunk, nem szabad lekapnia.
25 perc után öntsük rá az alaplét, ezzel forraljuk még 10-15 percig.
Közben pirítsuk meg a kenyérszeletek mindkét oldalát, tegyük rá a sajtszeleteket, azzal pirítsuk készre. A kimert forró levesre rakjuk a kenyérszeleteket, egy kicsit belenyomva.
A tetejére öntsünk pár csepp worcester szószt, igazán finom ételünk lesz.
Jó étvágyat kívánok!