Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Sertésszűz kolbásszal töltve, burgonyakrokettel, bátor nyúl konyhájából.

2024. február 18. - Takács Gyuláné Erzsike

Sertésszűz kolbásszal töltve burgonyakrokettel, bátor nyúl módra.

seetesszuz_kolbasszal_toltve_burgonyakrokettel_2024.JPG

Valami finom ebédet szerettem volna készíteni sertésszűzből, sikerült. A krokettet magam készítettem. Jó szívvel ajánlom.

Hozzávalók 3-4 személyre:

45 dkg sertésszűz, (1 nagyobb db)

30 dkg sütni való kolbász,

só, frissen őrölt tarka bors, (nagyon illik a sertésszűzre),

2 evőkanál zsír,

 

A kroketthez:

30 dkg burgonya (tisztítva mérve)

10 dkg liszt,

só, bors, szerecsendió 2 csipet, ízlés szerint.

1 egész tojás,

zsemlemorzsa,

3-4 deciliter olaj a sütéshez.

 

A szűzérmét középen bemetszem, a kolbászt beledugom. A sertésszűz végét levágom, szétnyitom.

A vágódeszkára tengeri sót és őrölt tarka borsot hintek, ebbe forgatom a húst.

A forró zsiradékban minden oldalról átsütöm a leszelt hússal együtt.

A sütőt 180 fokra előmelegítem, az átsütött húst a tepsibe rakom, majd a forró zsiradékkal leöntöm. A serpenyőben maradt pörzsanyagot 1 deciliter forró vízzel a hús alá öntöm.

Alufóliával letakarom és 40 percig sütöm, közben egyszer a szafttal locsolva megfordítom.

 

Amikor kész, tányérra szedem és kicsit kihűtöm.

A szűzérméket ferdén, ujjnyi vastagra szeleteljük.

Fontos, hogy a szeletek ne törjenek össze.

 

A burgonyakroketthez 30 dkg tisztított burgonyát megfőzök, ha kihűlt, 10 dkg liszt, só, bors, szerecsendió és 1 tojás hozzáadásával elkészítem a masszát.

Ha szükséges, kevés lisztet vagy zsemlemorzsát még adok hozzá.

Vizes kézzel megformázom, zsemlemorzsába forgatom és forró olajban megsütöm. Papírtörlőre szedem, ami a felesleges olajat magába szívja. Formázhatjuk pogácsának is, tökéletes, a lényeg, hogy felébe sem kerül, mint a kész, bolti áru.

 

Burgonyakrokettel tálaltam, ez illik hozzá leginkább.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr2318328357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása