Bárki ízlése szerint változtathatja az alapreceptet, csak zöldséggel, több sonkával, akár majonézesen, mindenképp finom ételt kap.
Színes tésztasaláta
Hozzávalók:
25 dkg bármilyen tészta kifőzve (maradék kifőtt tésztából is tökéletes)
10 dkg sárgarépa
fél fej lilahagyma (az könnyebb, de a fehér hagyma is jó)
15 dkg zsenge cukkini
fél kaliforniai paprika piros
3 evőkanál olaj (floriol, vagy oliva, de más is megteszi)
5 csík bacon szalonna
5 dkg csirkemell sonka (lehet más sonka is)
1 teáskanál só, fél mokkáskanál fehér bors
A felforrósított olajon a 3 cm –re darabolt bacon szalonnát megpirítjuk.A sárgarépát tisztítás után az almareszelőn megreszeljük, a cukkinit megmossuk, végét levágjuk és fél cm vastagságra daraboljuk, félbevágjuk, a kaliforniai paprikát csíkozzuk, a lilahagymát felezzük és karikázzuk. A megpirított szalonnához adjuk a zöldségeket, fűszerezzük, legalább 15 percig pároljuk, amíg a cukkini is megpuhul. Rátesszük a csíkokra vágott sonkát, a kifőtt tésztát, összekeverjük és tálaljuk.
Majonézes változatához 3 evőkanál tejföl, 1 evőkanál majonéz és 1 mokkáskanál porcukor keverékét tesszük.
A vegetáriánusok is finom salátát kapnak a szalonnát és sonkát elhagyva.
Mindenkinek ajánlom.