Halat ne csak karácsonyra készítsünk, de ez a recept az ünnepre is kiváló. Előnye, hogy nem kell órákig a konyhában állni, és köreteként a salátát már előző nap előkészíthetjük.
Afrikai harcsafilé majonézes krumplisalátával
Hozzávalók:
80 dkg afrikai harcsa filé
2 teáskanál halak füszerkeverék
1 teáskanál só
A filéket halak fűszerkeverékkel beszórjuk, zsemlemorzsába mártjuk és forró olajon mindkét oldalán átsütjük szép pirosra. Tetejére kaliforniai paprikát teszünk és a tálalásig előmelegített sütőben tartjuk, míg minden szelet kisül.
Nagyon könnyű és finom.
A krumplisalátához:
1 kg kifliburgonya (vagy ami nem szétfövő fajta)
páclé: 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál 10%-os ecet, fél liter langyos víz, 1 evőkanál olaj)
1 nagyobb fej lilahagyma (sonkahagyma az igazi), félbevágva felkarikázom és sóban állni hagyom, így az ereje jobban elmegy.
a tartármártáshoz : 3 dl tejföl, 1 dl majonéz, 1 teáskanál porcukor.
A krumplit héjában megfőzöm, kihűlés után meghámozom és karikára vágom.
Egy mélyebb tálban a krumplit a hagymával rétegezve és a páclével locsolva lerakom, folpackkal letakarva egy éjszakára hideg helyre teszem. Másnap reggel óvatosan, hogy ne törjön össze, átforgatom és kb. 1 óra múlva a levét leöntöm.
A tartármártással összekeverem és hűtőben hagyom állni 1-2 órát.
Tálalás előtt fél órával vegyük ki a hűtőből.