Csirkecomb különleges mártásban
Ízes, omlós lesz ezzel a mártással a csirke.
Hozzávalók: 4 személyre
8 csirke felsőcomb vagy 6 egész comb
1 nagy dobozos tejföl (330 g)
2 evőkanál majonéz
1 evőkanál mustár
1 evőkanál ketchup
só, bors
10 -15 dkg sajt, a tetejére reszelve
2 evőkanál olaj
A csirkecombokat a csont mellett bevágom, sózom, borsozom úgy, hogy a bőre alá és a csontok melletti részre kerüljön a fűszer. Bőrével lefelé belerakom egy kiolajozott, közepes méretű tepsibe. Szépen elrendezem, hogy majd könnyedén meg tudjam kenni az összekevert mártással.
Mártás készítése: a nagy dobozos tejfölt beleteszem egy tálba, hozzáadom a majonézt, a két evőkanál ketchupöt és 1 evőkanál mustárt.
Jól elkeverem, majd egyenletesen eloszlatom a fűszerezett csirkehúson.
Tetejét megszórom reszelt sajttal. (Ha 10 dkg trappista és 5 dkg füstölt sajtot használok, még ízesebb lesz.)
Azért különleges mártásban a neve, mert egy nagyon pikáns mártássá főnek / sülnek össze.
A húst fólia alatt 50 percig sütöm, majd a fóliát levéve, a szaftjával locsolva megpirítom a tetejét.
Körete lehet főtt vagy sült burgonya, párolt zöldség és rizs.