Omlós kapros túrós süti.
Itt az ideje a friss kapornak, nagyon finom süteményt készíthetünk vele. A kapor nemcsak finom, hanem egészséges is.
Egyszerű, gyors recept, bátran készítsék el a sütni most kezdők.
Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg finomliszt,
12,5 dkg margarin,
1 tojás,
1 sütőpor,
10 dkg cukor,
1 evőkanál tejföl (helyette 1 evőkanál kacsazsír még porhanyósabbá teszi a tésztát),
1 mokkáskanál só.
A töltelékhez:
50 dkg tehéntúró,
3 evőkanál cukor,
1 csomag vaniliás cukor,
1 tojás,
1 csokor kapor apróra vágva.
2 evőkanál zsemlemorzsa.
A tetejére:
1 tojás,
1 evőkanál tejföl,
1 evőkanál cukor.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk.
Egy 18x32 cm-es tepsit sütőfóliával kibélelünk (vagy zsírozzuk és lisztezzük), beletesszük a tésztát, kézzel elegyengetjük.
Rászórjuk a 2 evőkanálnyi zsemlemorzsát.
A túróhoz hozzáadjuk a cukrot, vaniliás cukrot, tojást, kaprot.
A túrót ráterítjük a tésztára.
Tetejére rákenjük a tojásos-cukros tejfölt.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd a tésztát 30-35 percig sütjük, amíg a teteje is szép színt kap. Nálam villanysütő van, de mindenki saját sütőjéhez, tapasztalatához igazítsa az időt.
(Az előkészítési idő 10-15 perc, ennyi idő elég a sütő felmelegedéséhez is.)
Omlós, finom süteményt kapunk.