Pulykacomb friss, tavaszi zöldségekkel.
A pulykát családunk bármelyik évszakban kedveli, bár sokan általában a karácsonyhoz kapcsolják. A zsenge, tavaszi zöldségekkel könnyű, omlós ebédet kaptunk. Tegyék ezzel is változatosabbá étrendjüket.
Hozzávalók 4 személyre:
1,1 kg pulyka felsőcomb filé,
1 evőkanál szárnyas sült fűszerkeverék (összetétele: rozmaring, gyömbér, koriander, medvehagyma, trombitagomba),
3 evőkanál olaj a páchoz.
A zöldségek mennyiségét tisztítva adom meg:
új sárgarépa 1 csomag 35 dkg,
fehér karalábé 25 dkg,
karfiol 45 dkg,
új burgonya 50 dkg,
fokhagyma 3 gerezd,
újhagyma 2-3 szál,
só, bors,
2 evőkanál olaj a tepsibe.
A pulyka felsőcombot 4 részre vágjuk. A fűszerkeveréket 3 evőkanál olajjal elkeverjük és egy tálban a húsokra kenjük. Fóliával letakarjuk és egy éjszakán át hűtőben pihentetjük. Ha kevés időnk van, 1-2 óra is elég.
A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, a karfiolt rózsákra szedjük.
1 evőkanál ételízesítővel megszórjuk, átkeverjük.
Közepes méretű tepsibe 2 evőkanál olajat öntünk, belerakjuk a zöldséget, rátesszük a hússzeleteket. Alufóliával lefedjük.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 60-70 percig sütjük. Ezt követően a szeleteket megfordítjuk és még fólia alatt tovább pároljuk 30 percig.
A fóliát levéve a hús tetejét kicsit megpirítjuk.
Különlegesen könnyű, zöldséges, szaftos ételt kapunk.