Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Pulykacomb friss, tavaszi zöldségekkel.

2017. június 01. - Takács Gyuláné Erzsike

Pulykacomb friss, tavaszi zöldségekkel.

A pulykát családunk bármelyik évszakban kedveli, bár sokan általában a karácsonyhoz kapcsolják. A zsenge, tavaszi zöldségekkel  könnyű, omlós ebédet kaptunk. Tegyék ezzel is változatosabbá étrendjüket.

pulykacomb_tavaszi.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

1,1 kg pulyka felsőcomb filé,

1 evőkanál szárnyas sült fűszerkeverék (összetétele: rozmaring, gyömbér, koriander, medvehagyma, trombitagomba),

3 evőkanál olaj a páchoz.

A zöldségek mennyiségét tisztítva adom meg:

új sárgarépa 1 csomag 35 dkg,

fehér karalábé 25 dkg,

karfiol 45 dkg,

új burgonya 50 dkg,

fokhagyma 3 gerezd,

újhagyma 2-3 szál,

só, bors,

2 evőkanál olaj a tepsibe.

 

A pulyka felsőcombot 4 részre vágjuk. A fűszerkeveréket 3 evőkanál olajjal elkeverjük és egy tálban a húsokra kenjük. Fóliával letakarjuk és egy éjszakán át hűtőben pihentetjük. Ha kevés időnk van, 1-2 óra is elég.

A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, a karfiolt rózsákra szedjük.

1 evőkanál ételízesítővel megszórjuk, átkeverjük.

Közepes méretű tepsibe 2 evőkanál olajat öntünk, belerakjuk a zöldséget, rátesszük a hússzeleteket. Alufóliával lefedjük.

200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 60-70 percig sütjük. Ezt követően a szeleteket megfordítjuk és még fólia alatt tovább pároljuk 30 percig.

A fóliát levéve a hús tetejét kicsit megpirítjuk.

Különlegesen könnyű, zöldséges, szaftos ételt kapunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr112557905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása