Bátor nyúl konyhája

Szőlőtorta.

2017. október 06. - Takács Gyuláné Erzsike

Szőlőtorta, mert most van itt az ideje.

Remek sütemény, jól tárolható fagyasztóban is, már ha maradna belőle.

Gyerekek kedvence, mert egyszerűsége miatt segíthetnek a sütemény kikeverésében, a gyümölcsök felrakásában.

szolotorta1.JPG

Hozzávalók:

20 dkg süteményliszt,

20 dkg cukor,

2 tojás,

2 dl tejföl,

1 csomag vaniliás cukor,

1 csomag sütőpor,

1 csipet só,

fél citrom reszelt héja,

fél teáskanál fahéj.

3 fürt szőlő, kék-fehér-rózsaszin vegyesen, szemezve.

 

tetejére:

5 dkg darált dió, fahéjas porcukor.

A cukorból 2 evőkanállal tegyünk félre és keverjük össze fél teáskanál fahéjjal, ez kerül a tészta tetejére.

A hozzávalókat alaposan összekeverjük (folyékony tésztát kapunk, kézzel is nagyon hamar kikeverhető) sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és egyenletesen eloszlatjuk. A tetejére szórjuk a darált diót, majd rárakjuk a szőlőszemeket. Kívülre a kéket, középre a fehéret, belülre a rózsaszint.  A tetejét a fahéjas cukorral meghintjük.

Tökéletesen jó egyszínű szőlővel is, csak így mutatósabb, no meg termett is nálunk.

Sütőpapírral bélelt tortaformában 200 fokra előmelegített sütőben 22-25 percig sütjük, kihűtjük, majd szeleteljük.

Tetejét porcukorral is megszórhatjuk, de anélkül is finom.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr2812934905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.