A könnyű pulyka jól harmonizál a tartalmasabb lecsóval, majd a hozzáadott üvegtészta teszi finom egésszé ezt az ebédet.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg pulykamell filé csikozva,
1 evőkanál szárnyas pác,
2 evőkanál olaj,
10 dkg kolozsvári szalonna,
1 nagy fej vöröshagyma,
4 nagy tv paprika (40 dkg),
3 nagy paradicsom (35 dkg),
fél erős paprika,
10 dkg kolbász,
só, bors, pirospaprika,
1 evőkanál zsír,
15 dkg üvegtészta (rizstészta, nagyon egészséges).
A pulykamell csíkokat az olajjal elkevert pácba forgatjuk, 30 percre félretesszük.
A kanálnyi zsíron az apróra vágott szalonnát megpirítjuk, erre kerül a kockázott vöröshagyma, kolbász, paradicsom és a csíkozott paprika.
Pirospaprikával megszórjuk és készre pároljuk.
A pulykamell csikokat másik serpenyőben fehéredésig sütjük, majd ha szükséges kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk 20 perc alatt.
Az üvegtésztát (ez most széles metélt volt) kisebb darabokra törjük és forrásban lévő vízben 3-5 perc alatt főzzük, a gázt elzárjuk, pár perc múlva már tálalható is. A cérnametéltet elég csak forrásban lévő vízzel leönteni és állni hagyni.
Tálaláskor alulra kerül a lecsó, rá a hús, végül az üvegtészta.