Pulykamell cukkini, karfiol, répa körettel, két változatban. 

 
Hihetetlenül könnyű, finom, egészséges étel. Szükségünk van a sokféle zöldségre.
Más zöldségekkel is kipróbálhatják.
 
Hozzávalók 3 személyre:
 
45 dkg pulykamell filé (ilyen kiszerelésben kapható),
1 teáskanál só,
ízlés szerint bors, (frissen őrölt tarkabors a legjobb)
5 dkg vaj,
2 evőkanál olaj
 
A körethez:
1 zsenge cukkini 30 dkg
2 nagyobb sárgarépa (vagy 1 csomag új répa),
50 dkg karfiol tisztán mérve,
 
2 tojás,
2-3 kanál tejföl
1 csokor petrezselyemzöld
só, bors.
 
A pulykamellfilét felszeleteljük. Folpack alatt enyhén kiverjük, hogy mindenhol egyenletes legyen. Sózzuk, borsozzuk.
A vajat és az olajat felforrósítjuk és a szeleteket mindkét oldalon 3-4 perc alatt átsütjük.
A serpenyőbe tegyünk 2 dl forró vízet vagy alaplét, hogy a finom pörzsanayagot feloldja, ez kerül a tepsi aljára, a hús sütéséből maradt ízes szafttal.
A cukkinit héjastól 10 cm-es hasábokra vágjuk, a sárgarépát hasonló méretűre szabjuk.
A karfiolrózsákat megmossuk, felezzük. Nem pároljuk!
 
A tepsibe szépen elrendezzük a zöldségeket, rárakjuk a pulykamell szeleteket.
Alufóliával letakarjuk, 45 percig sütjük, majd a húst átrakjuk a tepsi egyik oldalára.
 
A petrezselyemzöldet felszeleteljük, a tojással elkevert tejfőlhőz adjuk, sózzuk, borsozzuk.
 
A zöldségek 2/3 részére öntjük és már alufólia nélkül addig sütjük, amíg a tojás meg nem kocsonyásodik, kb. 10-15 perc.
Remek köret, mert változatosságot visz az étkezésünkbe, aki szeretné natúr köretet kap a húshoz, a tojásos rész laktatóbb.
 
Ha a zöldségből kimarad, felaprítva finom leves készülhet belőle paprika, hagyma, fokhagyma hozzáadásával.
Hihetetlenül könnyű, finom, egészséges étel. Szükségünk van a sokféle zöldségre.
Más zöldségekkel is kipróbálhatják.
 
Hozzávalók 3 személyre:
 
45 dkg pulykamell filé (ilyen kiszerelésben kapható),
1 teáskanál só,
ízlés szerint bors, (frissen őrölt tarkabors a legjobb)
5 dkg vaj,
2 evőkanál olaj
 
A körethez:
1 zsenge cukkini 30 dkg
2 nagyobb sárgarépa (vagy 1 csomag új répa),
50 dkg karfiol tisztán mérve,
 
2 tojás,
2-3 kanál tejföl
1 csokor petrezselyemzöld
só, bors.
 
 
A pulykamellfilét felszeleteljük. Folpack alatt enyhén kiverjük, hogy mindenhol egyenletes legyen. Sózzuk, borsozzuk.
 
A vajat és az olajat felforrósítjuk és a szeleteket mindkét oldalon 3-4 perc alatt átsütjük.
 
A serpenyőbe tegyünk 2 dl forró vízet vagy alaplét, hogy a finom pörzsanayagot feloldja, ez kerül a tepsi aljára, a hús sütéséből maradt ízes szafttal.
 
A cukkinit héjastól 10 cm-es hasábokra vágjuk, a sárgarépát hasonló méretűre szabjuk.
A karfiolrózsákat megmossuk, felezzük. Nem pároljuk!
 
A tepsibe szépen elrendezzük a zöldségeket, rárakjuk a pulykamell szeleteket.
Alufóliával letakarjuk, 45 percig sütjük, majd a húst átrakjuk a tepsi egyik oldalára.
 
A petrezselyemzöldet felszeleteljük, a tojással elkevert tejfőlhőz adjuk, sózzuk, borsozzuk.
 
A zöldségek 2/3 részére öntjük és már alufólia nélkül addig sütjük, amíg a tojás meg nem kocsonyásodik, kb. 10-15 perc.
Remek köret, mert változatosságot visz az étkezésünkbe, aki szeretné natúr köretet kap a húshoz, a tojásos rész laktatóbb.
 
Ha a zöldségből kimarad, felaprítva finom leves készülhet belőle paprika, hagyma, fokhagyma hozzáadásával.